Tant Ferrer Bobet Vinyes Velles com Ferrer Bobet Selecció Especial Vinyes pretenen, per damunt de tot, mostar el nostre profund respecte i admiració per les terres que ens acullen. 

Ferrer Bobet es basa en el respecte. Respecte per la tradició vitivinícola secular del Priorat. Respecte pel desenvolupament econòmic i social d’aquesta màgica comarca del sud de Catalunya. Respecte mutu entre dos bons amics, Sergi Ferrer-Salat i Raül Bobet, apassionats del món i la cultura del vi. I respecte per les persones que busquen un Priorat que reflecteixi amb puresa i harmonia l’essència mineral tan pròpia d’aquestes terres. L’any 2008 van veure la llum els nostres dos primers vins, Ferrer Bobet Vinyes Velles 2005 i Ferrer Bobet Selecció Especial Vinyes Velles 2005, elaborats amb algunes de les vinyes més velles del Priorat. Aquests dos vins foren el primer fruit d’un somni que havia nascut amb l’arribada del nou segle, el primer gran pas d’un intens i apassionant viatge.

TOP

Ferrer Bobet es troba a la zona de Porrera, preciós entorn natural que posseeix uns trets excepcionals per a la viticultura i que, de fet, van ser determinants a l’hora de decidir apostar per aquests paratges.

Porrera és una de les àrees més fresques del Priorat, gràcies principalment a la marcada influència dels vents del nord-est, amb un subtil efecte moderador del Mediterrani, i a la seva topografia, caracteritzada per la presència de diverses de les vinyes situades a més altura i amb més pendent de la denominació d’origen. Aquests factors conflueixen per crear un fort gradient tèrmic entre el dia i la nit, i garantir, així, una òptima maduració fenòlica i la preservació de la frescor, l’acidesa i les aromes. Així mateix, les múltiples orientacions de les vinyes conformen una rica diversitat de mesoclimes i brinden la possibilitat de crear vins d’una complexitat i elegància especials.


A Ferrer Bobet, a tot això hi hem d’afegir uns sòls compostos de forma quasi exclusiva de pissarra, la proverbial llicorella, que només posseeixen els millors terrers del Priorat, i que contribueixen de forma vital a la inimitable personalitat dels vins.

Fins al dia d’avui hem fet servir ceps centenaris de Carinyena i Garnatxa Negra, procedents d’unes vinyes privilegiades que gaudeixen de totes aquestes qualitats, amb els propietaris de les quals ens uneix una llarga relació d’amistat, afecte i respecte.

Paral·lelament, les vinyes pròpies de Ferrer Bobet es van plantar, als voltants del celler, els anys 2004 i 2005, a costers i terrasses minuciosament seleccionats després d’exhaustius estudis edàfics i d’adaptabilitat, amb Carinyena, Garnatxa Negra, Syrah, Cabernet Sauvignon, Viognier i Roussane. Utilitzem, en cada cas, portaempelts i clons de baixa productivitat, òptims per a un perfecte equilibri del cep. El raïm d’aquestes vinyes, junt amb el d’altres excepcionals vinyes joves dels voltants de Porrera, finalment veurà la llum el 2015 amb el naixement del nostre tercer vi: Ferrer Bobet.


De les 70 hectàrees de què consta la finca, n’hem plantat exclusivament 15, en consonància amb el nostre respecte per la biodiversitat d’aquests paratges únics. I això sense oblidar comentar un aspecte que resulta fonamental per a nosaltres: una viticultura orgànica estricta a les nostres vinyes, que no contempla l’ús d’insecticides ni d’herbicides.

TOP

La nostra enologia neix del convenciment que només una viticultura respectuosa i detallista permet obtenir fruita de la màxima qualitat, pedra angular en la qualitat i tipicitat d’un gran vi. D’acord amb aquest principi, el celler s’ha construït de forma minuciosa, basant-se en un disseny que garanteix un òptim flux de treball, amb la finalitat d’operar per gravetat al llarg de tot el procés, des de la recepció del raïm fins a l’embotellament.

Comencem la vinificació amb caixes de verema de 10 kg i seguim amb una estricta selecció gra a gra, fent servir una doble taula de selecció. La fermentació es realitza en tines d’un volum petit (15 i 30 hectolitres), per poder vinificar independentment cada parcel·la. La majoria de les tines són de roure, factor que millora l’estructura dels vins i optimitza la seva integració amb la fusta. Els vins posteriorment envelleixen en bótes de roure francès de gra fi durant un període mínim de quinze mesos i s’embotellen sense clarificar ni filtrar, a fi de preservar al màxim les seves qualitats organolèptiques.

TOP

Tant Ferrer Bobet Vinyes Velles com Ferrer Bobet Selecció Especial Vinyes pretenen, per damunt de tot, mostar el nostre profund respecte i admiració per les terres que ens acullen. L’ortodòxia en la viticultura i en l’enologia cerca, precisament, reflectir, amb una elegància, frescor, harmonia i puresa particulars, l’essència mineral -profunda i complexa- del Priorat.

TOP

El celler funciona com un vaixell encaixat entre vinyes, un objecte que reposa el seu precari equilibri en el paisatge feréstec d’aquest racó amagat del Priorat.

Un volum notablement submergit dóna cabuda als espais d’elaboració del vi i a les instal·lacions tècniques, a recer de la vista. Tan sols el recinte superior, en què s’ubiquen els espais d’accés, embotellament i expedició, com també l’àrea de visites, es fa present sobre l’horitzó muntanyós.

El mimetisme amb el paisatge, el dinamisme tecnològic i la lleugeresa de la coberta, són els trets que defineixen aquest edifici agrícola tan particular. Un edifici, que els nostres esforços de repoblació forestal,  l’exuberància de la vinya i, sens dubte, l’inexorable pas del temps, permetran que s’integri a la bellesa de l’entorn.

TOP

PER CONTACTAR AMB NOSALTRES, POT ENVIAR UN E-MAIL AL SERGI; AL RAÜL; A L'ENÒLOGA, ISABEL FORTUNY; O A L'ELENA GÜERRE, RESPONSABLE D'ADMINISTRACIÓ, VENDES I RELACIONS PÚBLIQUES.


VISITES CONCERTADES 

T. +34 609 945 532


FERRER BOBET ES MEMBRE
DE ENOTURISMO DE ESPAÑA
TOP
Ferrer Bobet es troba al km. 6,5 de l’estreta i sinuosa carretera T-740 que uneix Falset, capital de la comarca del Priorat, i Porrera. Per cert, les vistes son particularment boniques venint des de Falset. 

Obrir en Google Maps
TOP

 

VISITES SEMPRE AMB CITA PRÈVIA I SEGONS DISPONIBILITAT 

DIES:DE DILLUNS A DIVENDRES A LES 12H00
CAP DE SETMANA:DOS DISSABTE AL MES (segons disponibilitat) DE 11H00 A 13H00 
PREU: 25 € (INCLOU TAST DE QUATRE VINS)

SETEMBRE I OCTUBRE ATUREM VISITES PER FEINES DE VEREMA

CONTACTA'NS PER E-MAIL

 

CARRETERA FALSET A PORRERA (T-740) KM 6.5 43730 · TARRAGONA · ESPANYA

TEL +34 609 945 532